Mies ei ota kuuleviin korviinsa että maailmassa on naisen mielestä liian suppea tarjonta.
Laskiessaan tyhjän kahvikupin pöydälle se toteaa että sillä on kaikki hyvin eikä se mielestään elä "keskiverto" elämää.Nainen ei voi käsittää sen keskivertoista asennetta!
Kuinka kukaan muu kuin se nainen joka uskoo naistenlehtipsykologiin tai ne jotka tyytyväisinä elävät elämäänsä koska ovat liian yksinkertaisia muuhun voisi sanoa olevansa täysin tyytyväinen tähän mitä sillä on!
Niin,paitsi ne jotka uskovat kohtaloon tai jeesukseen.Sellaiset jotka heittävät elämänsä jonkun toisen harteille ja tuudittautuvat siihen uskoon että eivät voi vaikuttaa siihen mitenkään.
Onko se sitten elämää että kolmekymppisenä on se koira ja perhefarmari? Että lomalle mennään Teneriffalle viikoksi syksyllä ja jos etupihalla ei roiku kukka-amppelia niin herramunjeesus!
Naista raivostuttaa,hän oli luullut miehestä suurempia!
Tietenkään hänelle ei riitä vaikka mies koittaa selittää että hänellä on kaikkea mitä tarvitsee juuri naisen kanssa ja että elämä kulkee mukavasti eteenpäin.Nainen katsoo häntä paheksuen ja koiettaa rauhallisesti selittää mitä hän maailman riittämättömyydellä tarkoittaa.Hän puhuu uraputkesta ja olettamuksista,siitä kuinka valmiiksi suunniteltua elämä on eikä tällä maalla ole tarjota variaatioita kovinkaan moneen suuntaan.
Mies ihmettelee mitä vikaa siinnä nyt on että on vaakaa perusta eikä tarvitse joka impulssin kanssa olla muuttamassa kokoajan elämän suuntaa?miksei vaan eletä se elämä mitä eteen tulee ja tehdä siitä parhaan mukaan miellyttävää ja onnellista?
Nainen katsoo miestä kuin heikkomielistä.-Voi kuule tuollainen junttiromanttisuus on tästä kaukana! ja se ei vaan riitä! -nainen vastaa hillary clinton äänellään.Huoneeseen laskeutuu hiljaisuus jonka aikana nainen arvioi huolellisesti asemaansa tässä väittelyssä.
Mies ottaa sillä aikaa toisen kupin kahvia.
-Mitä sä haluat? mies kysyy sitten.
-Millaista sun mielestä elämän pitäisi olla että se olisi sulle tarpeeksi tyydyttävää?
Nainen katsoo ulos ikkunasta ja kietoo villapaitaa tiukemmin päälleen.
-No vitustako minä tiiän,se sitten sanoo.
-En minä oo tätä systeemiä keksinyt.
-Sellainen kai että jos kahden vuoden päästä saat tietää että sulla on syöpä ja kohta kuolet niin riittääkö se että teit lapsia ja asuit kivasti ja kävit joskus jonkun ilmaisen joogatunnin tyttökaverin kanssa?
-Vai se että matkustit ja asuit ulkomailla ja koit eri kulttuureja ja reilasit kaksivuotias selkärepussa andaluciaan kun se on niin kehittävää sen kasvun kannalta? ja jos teit vain jomman kumman niin kaduttaako nyt? ja että kai on tärkeintä että ylipäänsä teki jotain etkä vaan katsonut telkkaria vuosien vieriessä omalla painollaan ohi?
Mies odottaa että nainen saa suunsa kiinni ja haluaa sitten tietää miten mies liittyy naisen suunnitelmiin tai liittyykö ollenkaan?
-tietysti ,sanoinko mä muka että et liity? nainen tiuskaisee.
Tietenkään hän ei ole ajatellut miestä juuri nyt.Miehellä on kaikki hyvin.Häntä ei vaivaa tulevaisuus ja naisen kateus sitä kohtaan on suuri.On itsestään selvää että mies kuuluu suunnitelmaan vaikka ei sitä sanotakkaan ääneen.
-Kunhan kysyin... mies toteaa. Ottaa takin lähteäkseen työhön.
Nainen kääntyy ikkunasta surullinen ilme kasvoillaan.
Mies kävelee muutaman erottavan askeleen naisen viereen.
-Kulta, voisko tää johtua siitä että täytit eilen 25?
-joo niin mäkin luulen,Nainen sanoo ja irvistää ajatukselle.
-kyllä se menee ohi,ei mua raivostutakkaan enää yhtään.se hymyilee.
Mies heittää takin niskaan ja ottaa naisen tiukkaan syleilyyn.
-Illalla tää panoo sua perseeseen sitten,eipähän oo keskivertoa ja impulsiivista ainakin!,se sanoo virnistäen.
-Tiesitkö että yli puolet suomalaisista pareista kokeilee jossain vaiheessa anaaliseksiä? että oikeastaan se on aika...
Mies suukottaa naisen hiljaiseksi.Ottaa avaimet ja poistuu asunnosta.
Nainen siivoaa pöydältä miehen kahvimukin ja lähtee hymyillen suihkuun vaikka kokeekin jotenkin jo puhdistuneensa.
Silti kahvikupin jättämää espanjan muotoista läiskää hän ei siivoa moneen päivään.